4.2.13

Sonotopia

Eén van de muzikale takken van Studio:Zelf, het experimentele trio Microkill, werkt momenteel aan een omvangrijk project genaamd Sonotopia.


Sonotopia is een muziekstuk dat een dag bestrijkt, 24 uur. Een dag uit het leven van een mens, een dag op aarde, een dag luieren, tuinieren, tv kijken, met vrienden, op het werk, met vakantie, op zakenreis, in bevalling, spelletjes spelen, op school, noem maar op.

Microkill heeft zich laten inspireren door het alledaagse, door wat een dag een dag maakt. Door de avonduren die sombere schaduwen werpen, maar ook de neongloed die onze steden verlichten. Zij putten uit het nachtleven, bruisend, energiek, en het dagelijks bestaan: douchen, ontbijten, koffie drinken, de was doen, boodschappen halen.

Sonotopia is de biotoop van een dag, of de utopie van 24 uur geluid. Het werkstuk is 24 X 1 uur lang. Elk uur van de dag verbeeldt in muziek en geluid.

Naast de muziekwerken bevat het Sonotopia project een groot aantal fotomontages. 24 basiswerken, en een onbekend aantal meer montages. Net als de muziek gecreëerd wordt uit bestaande geluiden, worden de foto's gecreëerd uit bestaande foto's, waarbij details uitvergroot worden. De montages zijn van de hand van Robotklauw, ook lid van Microkill.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten